Αποτελέσματα "Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ" Παρέμβαση 3

Πίσω

Δημοσιεύθηκαν από την ΓΓΕΤ τα αποτελέσματα του προγράμματος επιδότησης καινοτόμων ερευνητικών σχεδίων “ ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ” Παρέμβαση 3.

Η διαδικασία αξιολόγησης και έγκρισης ήταν ιδιαίτερα απαιτητική, καθώς μόλις το 29% των αιτήσεων που υποβλήθηκαν πέρασαν τα κριτήρια αξιολόγησης.

Η Idea Consultingσημείωσε απόλυτη επιτυχία καθώς εγκρίθηκε το 100% των αιτήσεων που υπέβαλλε. Η επιτυχία αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα της κατανόησης των απαιτήσεων του προγράμματος και των προτεραιοτήτων του Φορέα Αξιολόγησης. Δόθηκε έμφαση στην ανάδειξη των πλεονεκτημάτων των πελατών και της καινοτομικότητας των προτάσεων καθώς και του θετικού οικονομικού αντίκτυπου που θα είχε η υλοποίηση των σχεδίων που υποβλήθηκαν προς χρηματοδότηση.

Το πρόγραμμα “ ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ” αποτελεί μια καινοτόμο Δράση που στοχεύει στην  σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα. Παράλληλα το πρόγραμμα, το οποίο θα ξανατρέξει σε 2 ακόμα κύκλους στην διάρκεια του ΕΣΠΑ 2017-2020, στοχεύει στην ενίσχυση της  ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων  μέσω της χρηματοδότησης καινοτόμων ερευνητικών έργων.

Το πρόγραμμα καλύπτει δαπάνες μισθοδοσίας ερευνητικού και βοηθητικού προσωπικού, αγορά σύγχρονου εξοπλισμού και οργάνων, λειτουργικές δαπάνες, προμήθεια αναλωσίμων και συμβουλευτικών υπηρεσιών με πολύ υψηλά ποσοστά επιδότησης, τα οποία φτάνουν το 80% της συνολικής δαπάνης για επιχειρήσεις και το 100% για ερευνητικούς φορείς, με συνολικό προϋπολογισμό που κυμαίνεται από 100.000 έως 2.000.000  Ευρώ, σε οκτώ τομείς προτεραιότητας:

  • Υλικά - Κατασκευές
  • Τουρισμός - Πολιτισμός - Δημιουργικές Βιομηχανίες
  • Αγροδιατροφή - Βιομηχανία τροφίμων
  • Περιβάλλον & Βιώσιμη Ανάπτυξη
  • Υγεία & Φάρμακα
  • Μεταφορές - Εφοδιαστική Αλυσίδα
  • Ενέργεια
  • Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών

 

Το πρόγραμμα “ ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ” αναμένεται να τρέξει και πάλι το 2018.

Πίσω